**Persbericht**

Supschool Cup of Sup organiseert een uniek evenement om Broek op Langedijk en Zuid Scharwoude schoon te maken

Broek op Langedijk,
Supschool Cup of Sup, in samenwerking met en ondersteund door het Jan Artentsz en het Sport Akkoord Dijk en Waard, organiseert op 12 en 13 juli een bijzonder evenement om het water en de wijken van Broek op Langedijk en een deel van Zuid Scharwoude vuil vrij te maken. Met de deelname van maar liefst 125 leerlingen, zullen zij op een sportieve manier bewust gemaakt worden van de impact van vuil in de natuur.

Gewapend met grijpers, die uitgeleend zijn door de gemeente, zullen de leerlingen al het vuil, groot en klein, verzamelen in vuilniszakken die ter beschikking gesteld worden door KBL circulair. Dit evenement streeft ernaar de lokale gemeenschap te mobiliseren en de leerlingen actief betrokken te laten zijn bij het behoud van een schone en gezonde omgeving.

“Wij geloven sterk in de kracht van educatie en actie om bewustzijn te creëren over het belang van een schone omgeving,” zegt Jennifer Simons, oprichter van Supschool Cup of Sup. “Door middel van deze schoonmaak actie willen we niet alleen het bewustzijn vergroten, maar ook een positieve impact hebben op het milieu en de leefomgeving van onze gemeenschap.”

Het Jan Artentsz speelt een cruciale rol in dit evenement door hun leerlingen de kans te geven deel te nemen aan deze unieke ervaring. Door deel te nemen aan de schoonmaak actie zullen de leerlingen niet alleen een actieve rol spelen in het opruimen van vuil, maar ook genieten van een sportieve en leuke dag op het water en in de wijken van Broek op Langedijk.

Een leuk weetje is dat Duurzaam Dijk en Waard ijsjes van cafetaria B.O.L. sponsort voor alle deelnemers. Dit draagt bij aan de feestelijke sfeer van het evenement en beloont de leerlingen voor hun inzet om de omgeving schoon te maken.

*de tekst gaat na de afbeeldingen verder*

water schoonmaken in gemeente Dijk en Waard
Wijk schoonmaken grijpen maar!
Heel langedijk schoon.
School, sup clean, sport op het board

Supschool Cup of Sup, het Jan Artentsz en alle betrokken partners hopen dat dit evenement een blijvende impact zal hebben op de leerlingen en de gemeenschap. Samen streven zij naar een schonere, groenere en duurzamere omgeving.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jennifer Simons
Supschool Cup of Sup
06-26986644
info@cupofsup.nl

### Over Supschool Cup of Sup

Supschool Cup of Sup is een organisatie die zich richt op het bevorderen van bewustzijn en actie met betrekking tot de bescherming van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen. Door middel van evenementen en educatieve programma’s, combineert Supschool Cup of Sup plezier en sportiviteit met duurzaamheid en het behoud van de natuur.

### Over Jan Artentsz

Het Jan Artentsz is een school die zich inzet voor de educatie en ontwikkeling van leerlingen. Met een focus op het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs, stimuleert het Jan Artentsz ook betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken en het bevorderen van verantwoordelijkheid voor het milieu.

### Over KBL circulair

KBL circulair is een bedrijf dat zich toelegt op het bevorderen van een circulaire economie. Ze bieden duurzame oplossingen voor afvalbeheer en recycling, en stellen vuilniszakken ter beschikking voor dit evenement om de impact op het milieu te verminderen.

### Over Duurzaam Dijk en Waard

Duurzaam Dijk en Waard is een initiatief dat zich richt op het bevorderen van duurzaamheid en het verminderen van de ecologische voetafdruk binnen de gemeenschap Dijk en Waard. Ze sponsoren de ijsjes voor de deelnemers van de schoonmaak actie als erkenning voor hun inzet om de omgeving schoon te maken.

EINDE PERSBERICHT