Om de verjaardag van de koning te vieren hadden we een plan bedacht. We gaan om 5 uur ‘ s ochtends suppen!
Er was dit jaar op 27 april namelijk een supermaan, maar door de avondklok konden we niet in de avond suppen, zoals we meestal doen.
Creatief zoals we zijn, hebben we dus besloten om met koningsdag vroeg uit de veren te gaan.

Vroeg was het zeker. Ik ben voor mijn werk wel eens vroeg op, maar vandaag ging mijn wekker om 04:00. Douchen, koffie en een mini ontbijt, snel nog de laatste spullen pakken.
Stipt om 04:30 uur (einde van de avondklok) stapten we de deur uit, op de fiets naar de supschool.
Daar aangekomen begonnen we met koffie en thee zetten, want dat namen we mee onderweg.
Jennifer ging al een aantal supboards in het water leggen, want die moest ik slepen naar een andere opstaplocatie, omdat we door corona niet te veel mensen bij de supschool willen en mogen hebben.

De eerste suppers waren precies op tijd.

Dat is mooi, want we hadden verschillende opstap tijden en als er mensen te laat zouden komen, liep ons hele schema in de soep.
Ook de tweede groep suppers was precies op tijd. De eerste groep suppers was de ervaren groep,
en die gingen alvast richting ons meeting point om ons met de beginners groepen op te wachten.
Na een korte fluisterende uitleg zijn wij ook opgestapt en richting het meeting point gegaan.

Op dat moment was het nog steeds donker, maar merkte je wel al dat het lichter werd. Overal om ons heen hoorde je de natuur ontwaken.
Vogels begonnen te kwetteren, de geitjes stonden ons op te wachten en af en toe sprong er voor ons een vis uit het water.

Aangekomen bij het meeting point kwam de zon voorzichtig boven de horizon kijken. Een oranje gloed, die heel toepasselijk was omdat het koningsdag was, en een felle bol licht.
Je zag hem bijna langzaam omhoog komen. We hadden de suppers gevraagd om een beetje heen en weer te suppen, zodat wij mooie foto’s konden maken.
Die foto’s zijn erg mooi geworden. Na de mooie fotosessie hebben we een kop thee en koffie gedronken.
Ik had voor iedereen ook een heerlijke oranje cupcake meegenomen, die vielen goed in de smaak. Want als de koning zijn verjaardag viert hoort er iets lekkers bij.

Toen de korte pauze voorbij was, zijn we verder gaan suppen door het mooie gebied. In stilte kijkend naar de ontwakende natuur, luisterend naar alle geluiden om ons heen.
Bijna magisch dat iedereen zo stil was en overdonderd door de stilte en mooie natuur.

Zo zijn we langzamerhand terug naar de supschool gesupt. Daar heeft iedereen, stil voor de buren, de wetsuits uitgedaan en ging iedereen opgeladen weer naar huis.

Lijkt het jou leuk om een keer in de vroege ochtend te gaan suppen?