Vind je het leuk om met een groep een sup tour te maken door de mooie wateren van Noord Holland. We starten op een water naar keuze en peddelen ongeveer 2 uur. Er volgt eerst een uitleg over de basisvaardigheden op de sup. Als je geen ervaring hebt met suppen, raden wij je aan om eerst een Sup Clinic te boeken. Informatie kun je vinden op onze website.

Een sup tour maken is voor iedereen die van water en natuur houdt of juist van het stadse leven. Het is heel toegankelijk en voor jong en oud, gezinnen, kinderen, mannen en vrouwen, sportieve mensen, niet sportieve mensen.

Je staat op een sup board en beweegt je voort met een peddel. Suppen is mogelijk op vlak water zoals kanalen, meren, grachten en op zee. Het is op veel verschillende wateren mogelijk. Een uitdaging is de zee, omdat je daar meer balans voor nodig hebt en moet leren op de golven te suppen.

Je kunt een relaxed tempo aanhouden en als je sportief bent dan kun je een sup tour gaan doen, een wat langere afstand afleggen. Je hoeft niet de hele tijd te staan ook kun je op het sup board zitten of op je knieën. Er op liggen is ook mogelijk en bij mooi weer van het zonnetje genieten.

Als je aan het peddelen bent en je het suppen goed oppakt, kun je de schitterende omgeving gaan verkennen. Doordat je staat heb je overal een prachtig uitzicht en kun je goed het landschap bekijken.

SUP TOUR OPTIES

SUP TOUR DUIZEND EILANDENRIJK

Leuke wateren zijn het duizend eilandenrijk in Langedijk. We maken hier een tour langs verschillende eilanden. Er zijn kerken langs het water en mooie bootjes te zien. Ook zijn er veel verschillende vogels te spotten. Schattige huisjes aan de dorpsstraat. Veel boeren hebben er nog steeds een stuk grond waar ze op verbouwen.

SUP TOUR SCHAGEN

We suppen hier meer door de polder. We suppen onder bruggetjes door en moeten soms liggen. Het is heel avontuurlijk. Ook komen we langs paarden, schapen en koeien. We zien veel eenden en vogelsoorten. En komen langs molens.

SUP TOUR ALKMAAR

Ben je meer een stadsmens en hou je juist meer van drukte. Door de grachten kunnen we een super leuke sup tour maken. Nu kunnen we genieten van het stadse leven en gebouwen waar Alkmaar bekend om staat. De kaasstad. We suppen langs de Accijnstoren, Grote of Sint-Laurenskerk, Hooge Huys, Huis met de Kogel Huize Egmont (ook bekend als Huis de Dieu), Kaasfabriek Eyssen ,Huis Leeuwenburg, Moriaanshoofd, Nieuwe of Sint-Sebastiaandoelen, Stadhuis, ’t Kruithuisje, Vismarkt, De Vigilantie, De Waag en de Watertoren. Ook kunnen we aanmeren bij een terras en midden in de stad iets drinken of eten.

We gebruiken inflatable sups van zeer goede kwaliteit. Op de meeste wateren kunnen we een sup tour maken. Alle wateren zijn bespreekbaar.

Als je aan het suppen bent heb je gelijk een totale workout voor het hele lichaam. De meeste spiergroepen ga je gebruiken tijdens het suppen. Je traint goed de buikspieren omdat je bezig bent met balans houden op het board. Door het peddelen maak je ook gebruik van veel andere spieren je borstspieren, armspieren, rugspieren, armspieren en schuine buikspieren.

Ook train je de beenspieren optimaal. Om je evenwicht en balans te vinden, spannen zich alle spieren in je benen aan: de kuitspier, beenspier,  dijbeenspier en de spieren in je scheenbenen worden allemaal getraind.

In plaats van hardlopen of fietsen, kun je ook gaan suppen. Je verbrandt dezelfde calorieën en traint dezelfde spiergroepen. Ook de conditie verbeterd.